Bietensoep recepten
-
tip
Bietensoep met appel en balsamicoazijn
Vegetarisch, 60 min 8,1
-
tip
Borsjtsj (Russische bietensoep)
Vlees, 220 min 8,1
-
Bietensoep met burrata
Vegetarisch, 100 min 7,5
-
Bietensoep met karwijzaad, dille en zure room
Vegetarisch, 100 min 7,7
-
Bietensoep met mierikswortelcrème
Vegetarisch, 40 min 7,5
-
Bietensoep met wodkaroom
Vegetarisch, 25 min 7,6
-
Bietensoep van geroosterde bieten met citroen en waterkers
Vegetarisch, 60 min 7,9
-
Bietensoep van rauwe en gebakken bieten met roggebrood
Vegetarisch, 80 min 7,5
-
Gevulde bietensoep
Vegetarisch, 120 min 7,0
-
Klassieke borsjtsj
Vlees, 60 min 7,5
Bietensoep
Was 1 kg kleine, rauwe bieten grondig, kook ze zachtjes in water met zout gaar, voeg het sap van 1 citroen toe en laat ze afkoelen. Doe 3-4 eiwitten in een schaal met een platte bodem, zet deze in de bain-marie en laat de eiwitten stollen. Was een paar lente-uitjes en hak ze met hun groen fijn. Schil de afgekoelde bieten, snijd ze in fijne julienne en snijd het eiwit in dobbelsteentjes. Doe hetzelfde met 2 augurkjes. Doe de bietenjulienne, het eiwit, de augurken, de lente-uitjes, een schepje suiker en 150-200 ml crème fraîche bij het bietenkookvocht. Roer alles goed door elkaar en zet de soep in de koelkast. Bestrooi de bietensoep met fijngehakte peterselie.
Bietensoep recept
Breng 750 ml bouillon aan de kook met 300 g gekookte en in blokjes gesneden bietjes, 2 in blokjes gesneden winterwortels en 2 in blokjes gesneden uien. Laat de groenten 5 minuten zachtjes koken en voeg er dan 500 g gesneden witte kool aan toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat alle groenten in ca. 20 minuten zachtjes gaar koken. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap. Schep aan tafel een flinke lepel zure room in het midden van elk bord en schep de bietensoep erover. ¹)
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | 'Margriet kookboek' ¹) ]
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]