Borsjtsj (Russische bietensoep)

  • 4 personen
  • 220 min
  • waardering 8,1
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g (sudder)rundvlees
  • 1 mergpijpje
  • 2 bieten, in blokjes
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 2 tomaten, ontveld
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels boter
  • ¼ savooiekool, fijngesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ eetlepel suiker
  • 250 ml zure room

Bereiden

Kook 1 liter water met het vlees, het mergpijpje, zout en peper en laat het geheel 3 uur zachtjes trekken.

Haal het vlees en het mergpijpje uit de pan en passeer de bouillon door een zeef.

Bak de bieten, de wortel, de tomaten en de ui even aan in de boter en doe ze met de bouillon terug in de pan. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

Voeg de kool, de laurier, de azijn en de suiker toe en laat alles nog eens 20 minuten koken.

Snijd het vlees in plakken. Leg in elk bord wat vlees, giet er de soep op en garneer met een lepel zure room.

Kookboek

Het recept 'Borsjtsj (Russische bietensoep)' is afkomstig uit het kookboek...

Soep boekbox

Lineke Barendregt

In deze cadeaubox vind je een kookboek met 24 recepten voor je eigen soepmoment. Van een heldere bouillon of een goedgevulde borsjtsj tot een Indiase... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Bietensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!