Bruine bonensoep recepten

Zie ook

Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Week 400 g gewassen bruine bonen gedurende ten minste 12 uur in 2½ liter koud water. Kook de bruine bonen in het weekwater in een gesloten pan in ca. 2 uur gaar. Voeg 4 in ringen gesneden preien, 1 bos gehakte bladselderij en naar smaak zout en peper toe en laat het geheel onder af en toe roeren nog 30 minuten zachtjes koken. Schenk het kookvocht af en bewaar dit. Pureer bonen en groenten en verdun de puree met het kookvocht. Breng de soep al roerend aan de kook en voeg in gedeelten 50 g boter eraan toe. Breng de bruine bonensoep op smaak met zout en peper. Als vulling voor deze soep kan naar keuze worden gebruikt: restanten kleingesneden gaar vlees, plakjes rookworst, blokjes ham, gehaktballetjes, croutons.

[ Bron: 'Wannée kookboek' ]

[ Beeld: al1962 | Shutterstock.com ]