Indonesische bruine bonensoep

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 preien, gewassen en in ringetjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • 250 ml bouillon
  • 850 g bruine bonen (1 pot)

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan en bak de preiringen en uisnippers glazig. Schep de kerrie, chilipoeder en mosterd erbij en bak een minuut mee.

Schenk de bouillon en 1 liter water in de pan en breng het aan de kook.

Spoel de bruine bonen in een zeef af en schep ze door de soep. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.

Serveer met gekookte witte rijst en sambal badjak.

Kookboek

Het recept 'Indonesische bruine bonensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Boekoe kita

Mirjam van der Rijst & Harold Pereira

De Indische keuken is geliefd. Het is een traditionele keuken die vaak van generatie op generatie wordt overgedragen. De 90 authentieke recepten uit dit... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Bruine bonensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • carlaVerrukkelijke soep. Wel 'spicy'. Heb de mosterd weggelaten maar een voorzichtig lepeltje mierikswortelsaus bij de bruine bonensoep gedaan. Voor herhaling vatbaar. hmmmmm.

    reageren