Makkelijke bruine bonensoep

  • 4 personen
  • 105 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 350 g gedroogde bruine bonen
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 peperkorrels
  • 3 kruidnagels
  • 2 grote aardappelen, in blokjes
  • 2 eetlepels olie
  • 3 uien, gesnipperd
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels worcestershiresaus

Voorbereiden

Week de bruine bonen ongeveer 12 uur in 1½ liter water met een snuf zout.

Bereiden

Breng de bruine bonen met het weekwater, de laurierblaadjes, peperkorrels en kruidnagels aan de kook aan de kook. Kook alles ca. 1 tot 1½ uur op laag vuur. Voeg het laatste halfuur de aardappelen toe.

Verhit intussen de olie, fruit de uien en bak het kerriepoeder enkele minuten mee.

Roer de peterselie erdoor en breng de soep op smaak met worcestershiresaus, zout en peper.

Kookboek

Het recept 'Makkelijke bruine bonensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Budget

diverse auteurs

'Kook ook - Budget' bevat verrassend veel recepten voor heerlijke rijst-, pasta- en aardappelgerechten, maaltijdsoepen, broodmaaltijden, eenpans... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Bruine bonensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!