Corn chowder met cheddar

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 6 takjes tijm, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 30 g bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 grote iets kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 600 g mais (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 200 ml kookroom
  • 100 g cheddar, geraspt
  • bieslook, om te garneren

Bereiden

Verhit de boter in een kookpan op middelhoge temperatuur. Voeg wanneer de boter gesmolten is de uien en de tijm toe en fruit de ui 6-8 minuten totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook en de bloem toe en roer goed door elkaar. Bak dit 1-2 minuten totdat de knoflook begint te geuren en voeg dan de groentebouillon en de laurierblaadjes toe.

Breng het geheel aan de kook en voeg de aardappelblokjes, mais en het gerookte paprikapoeder toe. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat het geheel nog 20 minuten sudderen met de deksel op de pan terwijl je af en toe roert.

Verwijder de laurierblaadjes. Mix de soep kort met een staafmixer of verplaats de helft naar de blender, mix tot een glad geheel en doe de soep weer terug in de pan. Roer de kookroom erdoor en laat het geheel opwarmen. Proef en breng op smaak met zout en peper. Haal van de warmtebron.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met cheddar en bieslook. Serveer direct.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Opmerking

Deze dikke, romige soep op basis van mais en kaas is eerder te vergelijken met een saus dan met een soep. Gevuld met aardappels, cheddar, boter en kookroom telt dit absoluut als volledige maaltijd, al is het alleen maar om het vetgehalte! Pureer de soep niet, hij hoort een grove textuur te hebben.

Kookboek

Het recept 'Corn chowder met cheddar' is afkomstig uit het kookboek...

De vega atlas

Isabel Boerdam

In 'De vega atlas' laat Isabel Boerdam je in meer dan 160 toegankelijke recepten zien hoe divers de vega(n) keuken is, waar dan ook ter wereld. Laat je verrassen door onbekende ingrediënten, kruiden en specerijen. Proef wat alle wereldkeukens... lees verder

© Carrera culinair. Beeld: Sven Benjamins

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Maïssoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!