Andijvie-makreelsoep

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 1¼ liter groentebouillon
  • 1 stronk andijvie (ca. 250 g)
  • 250 g gerookte makreelfilet (of een hele makreel van 450 g)
  • 125 ml room

Bereiden

Zet de groentebouillon op het vuur.

Spoel de andijvie schoon en snijd deze in stukken. Haal het vel van de makreel af en snijd deze ook in stukken.

Voeg andijvie en makreel toe aan de soep. Laat 20 minuten koken en pureer dan het geheel met een staafmixer.

Laat nu nog 15 minuten doorpruttelen en breng op smaak met zout en flink wat verse peper. Serveer de soep met een beetje room.

Extra benodigd

Staafmixer

Opmerking

Makreel vormt een ideale basis voor soep. Het is een vrij vette vis met een duidelijke smaak die heel goed werkt in soepen. Je kunt hiervoor makreelfilet kopen, maar je kunt ook een hele makreel gebruiken. In combinatie met de licht bittere smaak van andijvie heb je een heerlijke soep.

Kookboek

Het recept 'Andijvie-makreelsoep' is afkomstig uit het kookboek...

De kleine winterse keuken

diverse auteurs

De beste winterse recepten uit eerdere delen van 'De nieuwe keuken' zijn nu gebundeld - denk aan Spaanse rijstkroketten, eendenborst met koolrabi en lasagne met... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Overige soep recept tips

Reacties op dit recept

  • A.Z.Alhoewel ik aanvankelijk wat skeptisch was heb ik toch de soep gekookt en ik was blij verrast. Heel lekker! Alleen de textuur is niet heel gelijkmatig, zelfs na het mixen. Daarom geen 10 maar een 8.

    reageren

  • JoyceIk vond het erg lekker, wel heel erg machtig dus ik zou er zeker room bijdoen als je daar niet zo van houd. Het is ook zeker een complete maaltijd als je er wat brood of stokbrood bij doet met wat kaas (en wat uitjes of lente uitjes, maak er wat van), vind ik zelf - juist omdat het zo'n machtige soep is. Ik hoef hier niet nog extra eten na :)

    reageren