Romige brandnetelsoep

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,3
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g jonge brandnetelbladeren
  • klontje roomboter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml room

Bereiden

Was de brandnetelbladeren onder de kraan in een vergiet. Gebruik eventueel keukenhandschoenen of plastic zakjes om je handen te beschermen. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet. Hak de brandnetelbladeren fijn.

Doe de roomboter in de pan en fruit hierin eerst 2 minuten de ui en voeg daarna de knoflook toe. Doe dan de aardappelen en de bouillon erbij en ten slotte de brandnetels.

Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper en de room.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Romige brandnetelsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Wildplukken

Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer

Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met 'Wildplukken' in de hand. Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer nemen je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige soep recept tips

Reacties op dit recept

  • mariaIk had deze soep gemaakt voor mijn vriendinnen die bij mij kwamen eten. Ik kreeg alleen maar complimenten, ook zelf vond ik de soep verrukkelijk!

    reageren

  • BramMoet je brandnetels zelf plukken?

    reageren