Pastinaaksoep met truffelolie en croutons

  • 10 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Hapje
  • Frans
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 66 kcal

Ingrediënten

  • 300 g pastinaak, geschild
  • 100 g ui, gesnipperd
  • 20 g vloeibare margarine
  • 400 ml kippenbouillon
  • 50 ml light room
  • ½ theelepel truffelolie
  • 2 sneetjes toastbrood
  • enkele takjes kervel

Bereiden

Snijd de pastinaak in stukjes en stoof hem samen met de ui in de helft van de margarine. Giet er de kippenbouillon bij en laat op een laag vuur garen. Mix de soep met een staafmixer of blender.

Klop de room op met wat truffelolie.

Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in de rest van de margarine. Doe de soep in glaasjes of kommetjes, spuit er wat room op en werk af met croutons en blaadjes kervel.

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Pastinaaksoep met truffelolie en croutons' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker zonder suiker

diverse auteurs

Enkele leerkrachten van Hotelschool Ter Groene Poorte bewijzen dat koken met minder suiker perfect haalbaar is. Ze ontwikkelden een suikervrij basiskook... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Pastinaaksoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!