Uiensoep van Ainsley Harriott

  • 2 personen
  • 45 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 297 kcal
  • 6 g eiwit
  • 11 g vet
  • 34 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 3 grote uien, dun gesneden
  • 1 eetlepel tafelsuiker
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 150 ml droge witte wijn
  • 600 ml kippen- of groentebouillon, heet
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel cognac (een optie, maar lékker)

Bereiden

Smelt de boter in een grote pan en voeg de gesneden uien toe. Bestrooi ze met de suiker en bak de uien 10-12 minuten op een middelhoog vuur. Blijf roeren totdat de uien een mooi karamelbruin tintje krijgen. Voeg de knoflook toe en bak alles nog eens 30 seconden.

Schenk de wijn in de pan en kook alles 1-2 minuten zo hard mogelijk op een hoog vuur. Roer de bouillon en de worcestersaus erdoor en breng alles aan de kook. Zet de vlam laag en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de uien zacht zijn.

Voeg eventueel de cognac toe en verdeel de uiensoep over voorverwarmde kommen. Serveer met een plak geroosterd stokbrood.

Tip

'Bak de uien langzaam op een middelhoog vuur zodat de natuurlijke suikers karameliseren en die fantastische rijke smaak geven. Laat je niet verleiden om ze te snel te laten karameliseren, want dan verbranden ze en blijf je zitten met een bitter smakende uiensoep.' - Ainsley Harriott

Kookboek

Het recept 'Uiensoep van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...

Snel & slank

Ainsley Harriott

'Ik wil dat dit boek alleen maar gaat over genieten van eten, het minderen van vet en het op tafel zetten van snelle, smakelijke en stevige maaltijden die feest... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (25 stemmen)

Uiensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • carlaHeerlijke slanke, maar goed vullende maaltijdsoep. En heel makkelijk te maken.

    reageren