Oogstkoken

Als het gaat om koken uit de moestuin is het tijdschrift Seasons al 25 jaar een begrip. Seasons viert dit zilveren jubileum met 'Oogstkoken'. Een boek voor iedereen die van eerlijk eten houdt. Het staat boordevol eenvoudig te maken, verrukkelijke recepten met de pure smaken van het seizoen. Maar wat 'Oogstkoken' nu zo compleet maakt, is dat er daarnaast voor elke groente en elke fruitsoort tips & trucs gegeven worden om te zaaien, te oogsten en te plukken uit eigen moestuin. Ook zet het boek al die geweldige conserveertechnieken die we bijna vergeten waren nog eens overzichtelijk op een rijtje. Kortom: het meest complete kookboek voor liefhebbers van puur eten.
AuteurWillemijn ter Hart
UitgeverijFontaine Uitgevers
- Hardcover
- 256 pagina's
- ISBN 9789059568372
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Met spijs en walnoten gevulde appels uit de oven
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Stokbroodje aardappelsalade
Vegetarisch, 45 min 8,0
-
Beef Wellington met cranberrycompote
Vlees, 120 min 8,0
Alle Kookboeken van Fontaine Uitgevers
-
Vega zónder pakjes & zakjes
Karin Luiten
Op veler verzoek komt Karin Luiten eindelijk met een vrolijk vegetarisch kookboek, vol inspiratie voor heerlijke, alledaagse gerechten die iedereen kan maken. Dit boek maakt vega eten op een aanstekelijke manier heel vanzelfsprekend... bekijk 'Vega zónder pakjes & zakjes'
-
Groots grillen op de gas-bbq
Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas
Leonard Elenbaas en Jeroen Hazebroek nemen je mee op een kookexpeditie met je eigen gas-BBQ. Leer grote stukken vlees te bereiden en maak slim gebruik van temperatuurzones door bijvoorbeeld een druipschaal of gietijzeren pan in te zetten... bekijk 'Groots grillen op de gas-bbq'
-
Wereldse smaakmakers
Pascal Jalhay
In 'Wereldse smaakmakers' neemt Pascal Jalhay je mee in de wereld van de smaak. Tijdens zijn vele reizen - van India tot Indonesië en van Peru tot Portugal - heeft hij een breed scala aan kruiden, sauzen, boemboes en condimenten verzameld... bekijk 'Wereldse smaakmakers'
-
Eén Pan, Plaat, Planeet
Anna Jones
In 'Eén Pan, Plaat, Planeet' laat Anna Jones je zien hoe je gerechten maakt die goed zijn voor jou, je portemonnee en voor de planeet. Het boek is opgedeeld in vier hoofdstukken met ruim 150 recepten voor eenpansmaaltijden en supersnelle... bekijk 'Eén Pan, Plaat, Planeet'
-
De vier seizoenen van Vogel
Sanne Vogel
Het boek 'De vier seizoenen van Vogel' is het resultaat van een tienjarige zoektocht naar wat volgens Vogel het ideale eten is: op de eerste plaats retelekker natuurlijk, maar daarnaast ook plantaardig, seizoensgebonden en lokaal... bekijk 'De vier seizoenen van Vogel'
-
Veggies & Fish
Bart van Olphen
Tijdens zijn talloze visreizen heeft culinair visexpert Bart van Olphen zich laten inspireren door keukens van dichtbij en van verder weg. In 'Veggies & Fish' laat hij zien hoe je op een leuke en goede manier met vis kunt koken, met groenten als ster van de show... bekijk 'Veggies & Fish'
-
Made at home
Giorgio Locatelli
In 'Made at home' deelt de beroemde Italiaanse chef Giorgio Locatelli zijn privégerechten nu ook met jou, en schrijft hij uitgebreid over zijn vrouw, kinderen en andere familieleden, alsof hij een dierbare oom is die bij je thuis aan de keukentafel... bekijk 'Made at home'
-
Mooi mediterraan
Jansen & Jansen
Janine en Annemieke Jansen zijn al heel wat jaren enthousiaste pleitbezorgers van de oorspronkelijke Mediterrane levensstijl: afwisselend eten met veel vis, groenten en noten, eenvoudig en toch lekker. Op een heldere manier geven ze... bekijk 'Mooi mediterraan'
-
Over inpakken
Meneer Wateetons & René Zanderink
In 'Over inpakken' leren Meneer Wateetons en René Zanderink je modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten je zien hoe je aroma's en smaken kunt creëren en behouden door je eten in te pakken in leem... bekijk 'Over inpakken'
-
Modern vegetarisch
Anna Jones
Anna Jones geeft een heel moderne kijk op vegetarisch eten, met recepten die gezond, voedzaam, heel lekker en gemakkelijk te maken zijn. Met recepten waarin het volledige aanbod van vegetarische ingrediënten wordt gebruikt - verschillende granen... bekijk 'Modern vegetarisch'