Chocolademousse

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,3
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 150 g pure chocolade, in stukjes
  • 5 eiwitten van scharreleieren
  • 175 ml slagroom, licht geklopt
  • cacao en poedersuiker, voor het bestuiven

Bereiden

Laat de chocolade smelten in een vuurvaste kom op een pan zacht sudderend water. Laat iets afkoelen.

Klop de eiwitten tot zachte pieken. Spatel ze dan losjes door de chocolade Vouw de slagroom losjes door het chocolademengsel. Zet in de koelkast tot het mengsel stevig is.

Bestuif voor het serveren dessertborden met cacao en poedersuiker. Maak met behulp van 2 warme dessertlepels quenelles met de mousse. Schik 3 quenelles op elk bord en serveer. U kunt de chocolademousse ook in hoge dessertglazen scheppen en in de koelkast zetten tot de mousse stevig is.

Kookboek

Het recept 'Chocolademousse' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade, de grote passie

Chris & James Tanner

Een schitterend gefotografeerde verzameling onweerstaanbare recepten van de populaire gebroeders Tanner. Chris en James laten de veelzijdigheid zien van... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (39 stemmen)

Chocolademousse recept tips

Reacties op dit recept

  • MaritDit is een heerlijke chocolademousse! Lekker zacht maar wel vol van chocolade smaak. Een aanrader. En supermakkelijk te maken.

    reageren

  • SilvanaInderdaad een erg makkelijk recept. Ik had het nog nooit gemaakt en was bang voor de luchtigheid van het eiwit en de slagroom. Maar dit is prima gelukt :) Alleen de smaak van de chocolade is voor mij persoonlijk iets te sterk. Kan dit ook met melkchocolade gedaan worden? Of minder chocolade gebruiken, of iets erdoor voor de zoetigheid? Groetjes :)

    • AnoniemJa, je kunt het met alle soorten chocolade maken.

    reageren

  • RolandaIs het mogelijk deze mousse te verwerken in een cake? Ik wil een mooie cake bakken met chocoladeverrassing.

    reageren

  • ErnaIk heb het recept een week geleden voor Kerst gemaakt en het resultaat was een heerlijke luchtige chocolademousse. Als niemand mee zou kijken, dan zou je bijna je bord willen aflikken :)

    reageren

  • yvonneKun je de chocolademousse ook een dag van te voren in een siliconenvorm met halve bollen in diepvries laten opstijven om erna van die leuke halve bollen eruit te krijgen.

    reageren

  • MargotHeerlijke chocolademousse, en zo gemaakt!

    reageren