Chocolademousse
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,3
- Nagerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade, in stukjes
- 5 eiwitten van scharreleieren
- 175 ml slagroom, licht geklopt
- cacao en poedersuiker, voor het bestuiven
Bereiden
Laat de chocolade smelten in een vuurvaste kom op een pan zacht sudderend water. Laat iets afkoelen.
Klop de eiwitten tot zachte pieken. Spatel ze dan losjes door de chocolade Vouw de slagroom losjes door het chocolademengsel. Zet in de koelkast tot het mengsel stevig is.
Bestuif voor het serveren dessertborden met cacao en poedersuiker. Maak met behulp van 2 warme dessertlepels quenelles met de mousse. Schik 3 quenelles op elk bord en serveer. U kunt de chocolademousse ook in hoge dessertglazen scheppen en in de koelkast zetten tot de mousse stevig is.
Kookboek
Het recept 'Chocolademousse' is afkomstig uit het kookboek...
Chocolade, de grote passie
Chris & James Tanner
Een schitterend gefotografeerde verzameling onweerstaanbare recepten van de populaire gebroeders Tanner. Chris en James laten de veelzijdigheid zien van... lees verder
© Good Cook