Chocolademousse met chocokrullen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,6
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 120 g pure chocolade
  • 2 eidooiers
  • 50 ml koffie
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels suiker
  • voor de chocokrullen
  • 100 g chocola, gesmolten

Bereiden

Smelt de chocola. Roer er de eidooiers en dan de koffie doorheen.

Klop de eiwitten los, voeg de suiker toe en klop stijf.

Meng voorzichtig met de chocola en laat de chocolademousse ca. 4 uur in de koeling opstijven.

Maak voor de krullen dunne laagjes van de gesmolten chocola op een marmeren of stalen blad.

Steek de chocola eraf net voordat hij begint te stollen. Bewaar indien nodig de krullen luchtdicht in de vriezer.

Kookboek

Het recept 'Chocolademousse met chocokrullen' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade, onweerstaanbaar lekker

Eke Mariën

Chocolade is geheimzinnig, sexy, inspirerend, maar bovenal onweerstaanbaar lekker. Dit boek onthult de geheimen van deze delicatesse en staat garant voor vele... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Chocolademousse recept tips

Reacties op dit recept

  • kelvinIk heb het gemaakt en het was een groot succes bedankt ;-) Tip: ik heb amerene kersen erbij gedaan, erg lekker.

    reageren

  • sabineHeerlijk recept, heb het ook met amarena ijs geserveerd en dit is een heel lekkere combi. Zeker voor herhaling vatbaar.

    reageren

  • DennisHoelang moet je dit op laten stijven???

    reageren