Hopjesvla van Oma Loes

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 150 g kristalsuiker
  • 35 g maïzena
  • 1 liter melk
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiden

Doe de suiker in een ruim metalen pannetje op laag vuur en wacht tot het mengsel bruin wordt. Roer nog niet.

Mix in een kommetje de maïzena met 4 eetlepels melk.

Haal de pan van het vuur, doe de rest van de melk erbij en roer goed door; pas op voor spetters.

Doe het maïzenapapje en de oploskoffie erbij en breng al roerend aan de kook.

Voeg het citroensap toe en laat de vla afkoelen.

Opmerking

Deze heerlijke hopjesvla is gebaseerd op het ouderwetse snoepje dat de favoriet is van veel ouderen. Toch hoeft dit snoepje niet in deze vla. Het geheim is namelijk een combinatie van karamel en koffie. De geur is trouwens ook erg lekker, maar niet als de suiker aanbrandt. 'Als je goed blijft roeren, komt het altijd goed,' vertelt Oma Loes.

Kookboek

Het recept 'Hopjesvla van Oma Loes' is afkomstig uit het kookboek...

Oma's klassiekers

Doris van IJsseldijk & Tica Dieho

In 'Oma's klassiekers' delen onze favoriete oma's en opa's dit keer hun échte klassiekers. 'Oma's klassiekers' is een must-have voor fans van 'Oma's soep' en 'Oma's stamp- en stoofpotjes' en voor liefhebbers van de nostalgische keuken... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!