Zoete pompoen (kabak tatlisi)

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 8,5
  • Nagerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 flespompoenen, geschild en in ringen van 5 cm
  • 400 g suiker
  • 200 ml tahin
  • 6 eetlepels walnoten of hazelnoten, grof gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Leg de pompoen op een bakplaat en strooi de suiker erover.

Bak 20 minuten op de stoomstand van de oven. Zet de oven op 200 °C voor een mooie korst en bak nog 10 minuten. Laat afkoelen.

Serveer de pompoen op kleine bordjes met een paar eetlepels tahin eroverheen. Maak af met de walnoten of hazelnoten. 

Heeft jouw oven geen stoomstand, dan kun je er ook voor kiezen om de pompoen met de suiker in een pan op laag vuur te stomen. De pompoen laat vocht vrij en wordt zacht. Vervolgens plaats je de pompoen in de oven voor een mooie korst.

Tip

Druppel een paar eetlepels druivenmelasse over de tahin voor een totaal andere smaakbeleving.

Opmerking

Dit dessert uit Antalya is echt next level. Makkelijk voor te bereiden en zo op tafel. Vanwege mijn roots in Silahtar, Kayseri besprenkel ik dit dessert naast de tahin nog extra met druivenmelasse voor een dubbel smaakfestijn.

Kookboek

Het recept 'Zoete pompoen (kabak tatlisi)' is afkomstig uit het kookboek...

Het lekkerste uit Turkije

Hilal Kayis Sungur

'Het lekkerste uit Turkije' is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móet je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Turkse klassiekers (lahmacun!) als verrassende streekgerechten... lees verder

© Fontaine Uitgevers. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige toetjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!