Tortillataart met tonijn en kerstomaatjes

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 400 kcal

Ingrediënten

  • 4 wraptortilla's (doorsnede 25 cm)
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 2 blikjes tonijn op olie (à 180 g), uitgelekt en in stukjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 6 gedroogde tomaten op olie, in reepjes
  • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 2-3 eetlepels kappertjes
  • 125 g kerstomaatjes, in vieren
  • 2 eetlepels verse basilicum, in reepjes

Bereiden

Bestrijk de tortilla's met de yoghurt en verdeel de tonijn, bosui, gedroogde tomaatjes, geitenkaas en kappertjes erover. Strooi er zout en peper naar smaak over.

Stapel de tortilla's op elkaar. Verdeel de kerstomaatjes met het basilicum over de bovenkant van de tortillataart. Lekker met een sperziebonensalade.

Variatietip

Deze tortillataart is ook lekker met zalm uit blik in plaats van tonijn. Of verdeel eens stukjes gestoomde makreel over de tortilla's. Vervang de kerstomaatjes door zelfgeroosterde plakjes courgette.

Bron

Het recept 'Tortillataart met tonijn en kerstomaatjes' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Tortilla recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!