Tortilla's of taco's met gehakt
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 g mager rundergehakt
- 1 theelepel geperste knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel zoet paprikapoeder
- 400 g tomaatblokjes op sap, uit blik
- 300 g kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 125 ml runderbouillon
- voor erbij
- 8 maïstortilla's of taco's
- reepjes sla
- zure room
- geraspte kaas
Bereiden
Bak in een grote koekenpan de ui in de olijfolie op laag vuur tot hij zacht is. Zet het vuur hoger, voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Voeg de knoflook, de komijn, het paprikapoeder en ¼ theelepel cayennepeper toe en roer alles tot een geurig geheel.
Roer de tomaten, kidneybonen en bouillon erdoor en zet het vuur dan lager. Laat het geheel ca. 30 minuten pruttelen en roer af en toe tot het is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de tortilla's of tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er wat van het gehaktmengsel op en daarop wat maïs, sla, zure room en geraspte kaas.
Kookboek
Het recept 'Tortilla's of taco's met gehakt' is afkomstig uit het kookboek...
Glutenvrij
Robyn Russell
Glutenvrij koken zonder verlies aan smaak of variatie? Meer dan tachtig recepten zijn in dit boek verzameld, stuk voor stuk glutenvrij. Voor elk moment van de dag... lees verder
© De Lantaarn