Crunchy kabeljauw-vissticks met limoensaus

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauw
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 75 g cornflakes zonder suiker
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 100 ml arachideolie
  • 1 biologische citroen, partjes
  • voor de saus
  • 125 g zure room
  • 2 kleine tenen knoflook, geperst
  • 2 takjes peterselie (alleen de blaadjes fijngesneden)
  • sap van ½ limoen

Bereiden

Meng in een kommetje de zure room met de knoflook, peterselie en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de kabeljauw in repen. Strooi de bloem op een diep bord. Klop de eieren los in een ondiepe schaal. Doe de cornflakes in een andere ondiepe schaal en verkruimel ze met je handen; roer de sesamzaadjes erdoor.

Doe de olie in een frituurpan of wok en verhit hem tot 150 °C.

Wentel de repen kabeljauw eerst door de bloem, dan door het ei¬mengsel en tot slot door de cornflakes.

Bak de visstick in porties in 3 minuten goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm totdat je ze opdient. Serveer met de limoensaus en partjes citroen.

Variatietip

Je kunt in plaats van cornflakes ook tortillachips gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Crunchy kabeljauw-vissticks met limoensaus' is afkomstig uit het kookboek...

Vis voor beginners

Mirjam van der Rijst

In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar 'Vis voor beginners' is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij... lees verder

© Fontaine Uitgevers. Beeld: Harold Pereira

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!