Chili con carne met knoflookbrood

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g mager rundergehakt
  • 2 uien, in vieren
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1-2 theelepels milde chilipoeder (of pittige)
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 knoflookstokbrood, in dikke sneden

Bereiden

Bak het gehakt een paar minuten in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en doe het dan over in een kom.

Hak de uien fijn in een keukenmachine (of rasp ze als je geen keukenmachine hebt). Verhit de olie in de pan en fruit de uien 2 minuten. Voeg de specerijen toe en bak nog een minuut.

Voeg het gehakt, de tomaten, het bouillonblokje en een blik heet water toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen.

Verhit de grill op middelhoog. Schep het gehakt in een ovenschaal. Verdeel de sneden stokbrood over het gehakt en zet 5 minuten onder de grill, tot het brood goudbruin en krokant is.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Chili con carne met knoflookbrood' is afkomstig uit het kookboek...

Snelle gerechten

diverse auteurs

'Snelle gerechten' bevat 101 heerlijke recepten voor vlotte koks: maaltijden die gereed zijn in 15 minuten, een snelle vegetarische hap en lekkere, vlugge toetjes... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Eskymaks | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Chili con carne recept tips

Reacties op dit recept

  • AnitaHoort daar geen bonen in?

    reageren

  • HennyChili con carne is toch met bruine bonen? En moet er geen knofllook op het stokbrood?

    reageren

  • irmaWeer eens iets anders! Chili con carne zonder chili...

    reageren

  • lidyJa dacht ik ook met bruine bonen of kidneybonen. En dat stokbrood daar zit al knoflook in of op wanneer je dat koopt. Maar ben wel nieuwsgierig naar het antwoord op de bruine bonen.

    reageren

  • annaloesChili con carne wordt doorgaans met kidneybonen gemaakt, zie bijvoorbeeld het - uitstekende!! - standaard chili con carne recept op deze site. In dit recept wordt het knoflookbrood als vervanger van de bonen gebruikt. Is weer eens wat anders dan anders...

    reageren

  • gerardHet is dus duidelijk chili sin carne

    reageren

  • karinLekker, deze chili met vlees (carne)!

    reageren

  • CornélieWaardeloos recept, chili zonder bonen, nog nooit vertoond. De rest van het boek waar het uit komt stelt dan ook nix voor, vermoed ik.

    reageren

  • LienekeChili con carne (Spaans voor chili met vlees) is een stoofpot die samengesteld is uit vlees (meestal gehakt of spek) en chilipeper. Traditioneel wordt er verder gebruikgemaakt van knoflook, ui en komijn. Meestal(!) worden er ook bonen en tomaten aan toegevoegd. Dus hoeft niet per se :)

    reageren

  • K.JLetterlijk betekent Chili con Carne pepertjes met vlees. En dit is dus een lekker recept want het stokbroodje met knoflookboter breekt de scherpte af!

    • K.JPeertjes daar bedoel ik pepertjes mee!

    reageren