Vis voor beginners

In een kookboek over vis leer je uiteraard alles over vis: waaraan herken je goede kwaliteit vis?, hoe maak je een vis schoon?, en hoe fileer je een plat- of rondvis? Maar 'Vis voor beginners' is meer: het geeft een vrolijke en eigentijdse blik op de wereld van de visserij. Wist je dat iedere zeeman te herkennen is aan zijn specifieke oorbel? En dat de traditionele visserstrui boordevol symboliek zit? Voor de bereiding van de 70 gerechten die in dit boek zijn opgenomen, worden diverse technieken gebruikt. Denk aan roken, stomen, stoven, inpakken, grillen en frituren.
AuteurMirjam van der Rijst
UitgeverijFontaine Uitgevers
- Hardcover
- 240 pagina's
- ISBN 9789059560994
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Crunchy kabeljauw-vissticks met limoensaus
Vis, 35 min 8,0
-
Vissoep met schol, zalm, mosselen en steurgarnalen
Vis, 40 min 8,0
-
Rolmops (ingemaakte haring)
Vis, 30 min 8,0
Alle Kookboeken van Fontaine Uitgevers
-
Lugma
Noor Murad
'Lugma' is het debuut van Noor Murad, voormalig hoofd van de Ottolenghi Test Kitchen en co-auteur van Yotam Ottolenghi. In het Arabisch betekent lugma 'hap'. Voor chef-kok Noor draait het leven precies daarom: een hap nemen, proeven, en dan... bekijk 'Lugma'
-
Boustany
Sami Tamimi
In Boustany - Arabisch voor 'mijn tuin' - viert Sami Tamimi de rijke smaken en tradities van de Palestijnse keuken met meer dan 100 inspirerende vegetarische (en deels vegan) recepten. Van eenvoudige groente- en graangerechten tot geurige... bekijk 'Boustany'
-
Fusao
Ixta Belfrage
Bestsellerauteur Ixta Belfrage combineert haar Braziliaanse, Mexicaanse en Engelse roots met haar inventieve culinaire talent tot smaakcombinaties die al je zintuigen prikkelen. Ze biedt je in 'Fusao' in 80 zonovergoten recepten... bekijk 'Fusao'
-
Eat NYC
Yasmin Newman
New York City is een wereld op zich, zeker als het om eten gaat! Van all American classics tot de nieuwste culinaire ontwikkelingen: hier moet je zijn. Voor wie die melting pot thuis wil beleven, biedt 'Eat NYC' de 55 meest legendarische recepten... bekijk 'Eat NYC'
-
De keuken in
Bibi Loomans en Mia Loomans
Wie draait er nog wel eens een gehaktbal? Weet hoe je een klassieke huzarensalade maakt? Of een pudding? We weten soms niet meer hoe dat moet. Voor 'De keuken in' dook Bibi Loomans samen met haar oma Mia de keuken in... bekijk 'De keuken in'
-
Het lekkerste uit Maleisië
Norman Musa
In 'Het lekkerste uit Maleisië' schotelt chef Norman Musa ons met trots 60 Maleisische gerechten voor die je simpelweg móet eten. Van klassiekers als nasi lemak en roti canai, streetfood snacks als popiah goreng (sticky loempia's) tot verrassende... bekijk 'Het lekkerste uit Maleisië'
-
Bij Meera aan tafel
Meera Sodha
In de meeste huishoudens is het een dagelijks terugkerende vraag: 'Wat eten we vandaag?'. Bestsellerauteur Meera Sodha geeft ons het antwoord. In 'Bij Meera aan tafel' verzamelde ze 120 gezonde en smakelijke recepten voor het avondeten... bekijk 'Bij Meera aan tafel'
-
Eén pan, één portie
Eleanor Wilkinson
In 'Eén pan, één portie' laat online culinair fenomeen Eleanor Wilkinson zien dat je als solokok niet beperkt bent tot soep of drie dagen lang kliekjes. Ze heeft dé oplossing voor iedereen die in het op gezinnen en stellen gerichte culinaire... bekijk 'Eén pan, één portie'
-
Bloem, suiker, boter
Nicola Lamb
Bloem, suiker, boter... Met eenvoudige ingrediënten én een oven kan iedereen bakken. Hoe je dat doet als de beste, legt supertalent Nicola Lamb uit in deze nieuwe bakbijbel. Een praktische gids met meer dan 100 recepten... bekijk 'Bloem, suiker, boter'
-
Anna's perfecte smaken
Anna Jones
In 'Anna's perfecte smaken' staat het thema 'minimale moeite, maximaal resultaat' centraal. In elk hoofdstuk draait het om een basisingrediënt dat iedereen wel in de kast heeft staan, zoals olijfolie, azijn, mosterd, uien of knoflook... bekijk 'Anna's perfecte smaken'