Kort gebakken zalm met tomaten

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • een handvol krulpeterselie
  • 3 tot 4 pruimtomaten
  • olijfolie
  • 2 stukken zalm, zonder vel

Bereiden

Snijd de knoflook in plakjes en hak de krulpeterselie fijn. Snijd de tomaten in plakjes. Giet een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Leg er de plakjes knoflook en de peterselie in. Schik er de tomaten over. Zet de pan 3 minuten op het vuur en roer vervolgens de groenten door elkaar.

Schuif de groenten aan de kant en leg de zalm in de pan, naast de groenten. Bak de zalm anderhalve minuut aan elke kant, zodat hij binnenin nog rauw is. Leg de zalm op een bord en lepel de groenten erover en ernaast.

Kookboek

Het recept 'Kort gebakken zalm met tomaten' is afkomstig uit het kookboek...

Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Pascale Naessens

Pascale Naessens is de leading lady als het gaat over eenvoudige en gezonde voeding. In haar nieuwe boek focust ze op heerlijke recepten met een minimum aan ingrediënten en werk. Zo bewijst ze eens te meer dat gezonde voeding... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!