Fish & chips van zeewolf en zoete aardappelen uit de oven

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

bevat per portie

  • 555 kcal

Ingrediënten

  • 600 g zeewolffilet, in 12 gelijke stukken
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 750 g (rode) aardappelen (Roseval), in dunne parten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 75 g volkorenmeel
  • ½ eetlepel paprikapoeder (mild of pikant)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano

Bereiden

Verwarm de ovengrill voor.

Wrijf de stukken zeewolffilet in met citroensap, zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat de stukken vis 5 minuten liggen.

Meng de aardappelparten in een lage ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, zeezout en peper en schuif ze 15 cm onder het hete grillelement. Rooster de aardappelen in 10-15 minuten gaar en goudbruin, schep ze regelmatig om.

Meng in een diep bord het volkorenmeel met het paprikapoeder en de oregano. Wentel de stukken vis erdoor en druk het meel goed aan. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de stukken vis op matig hoge stand in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze af en toe.

Leg de stukken vis als de originele fish & chips op stukken bakpapier op een krant of gewoon op borden en schep de aardappelen ernaast. Lekker met balsamicoazijn en een frisse komkommersalade.

Variatietip

Dit is echt een gerecht om eindeloos op te variëren. Bijvoorbeeld door elke keer andere kruiden door het volkorenmeel te mengen, zoals kerriepoeder met komijn of shoarmakruiden.

Vervangende vis

Vervang de zeewolf eens door kabeljauwfilet.

Bron

Het recept 'Fish & chips van zeewolf en zoete aardappelen uit de oven' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Zeewolf recept tips

Reacties op dit recept

  • NZoete aardappelen zijn toch geen roseval? Waar zit het zoete in?

    reageren