Zeewolf in saffraansaus met couscous en peultjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 theelepels saffraan
  • 500 g peultjes
  • 800 g zeewolffilet
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • schil van ½ citroen
  • 400 g snelkook couscous

Bereiden

Breek de saffraandraadjes en laat ze in een kopje met 50 ml heet water 5 minuten weken.

Maak de peultjes schoon en doe ze in een pan met een laagje kokend water. Laat ze 15 tot 20 minuten koken met wat zout. Als je geen peultjes kunt krijgen, kun je ook sperziebonen of andere groene bonen nemen.

Breng in een grote pan 2 liter water aan de kook, voeg zout toe en doe de zeewolf erbij. Laat dit 8 minuten zachtjes koken.

Verwarm de crème fraîche op een laag vuur in een sauspan. Doe het bieslook erbij en de geraspte schil van ½ citroen. Voeg de saffraan toe en roer de saus voorzichtig om. Breng op smaak met wat zout.

Maak snelkook couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de zeewolffilets voorzichtig uit het water, leg hem in een schaal en giet er de saus overheen. Serveer de couscous en peultjes apart.

Kookboek

Het recept 'Zeewolf in saffraansaus met couscous en peultjes' is afkomstig uit het kookboek...

Couscous - de nieuwe keuken

Manon Sikkel & Michiel Klønhammer

'Couscous - de nieuwe keuken' bevat smakelijke recepten van veel snel en eenvoudig te bereiden gerechten en salades, maar ook van traditionele couscousschotels... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Zeewolf recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!