Mexicaanse chili con carne

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Mexicaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 paprika's, in blokjes
  • ½-1 bouillonblokje
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 blikken kidneybonen

Bereiden

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak deze ca. 3 minuten mee.

Verkruimel het bouillonblokje boven het gehakt en voeg de tomatenblokjes en chilisaus toe. Breng de saus al roerende aan de kook en laat de saus ca. 10 minuten afgedekt sudderen.

Laat de kidneybonen in een zeef uitlekken en verwarm de bonen ca. 5 minuten op zacht vuur in de saus mee.

Breng de chili op smaak met zout en peper. Verdeel de chili over vier borden.

Bron

Het recept 'Mexicaanse chili con carne' wordt je aangeboden door Colourfultaste

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Chili con carne recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!