Jamie Oliver: supersnelle hachee met rundergehakt

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt van goede kwaliteit
  • olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 rode ui
  • 2 wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • een paar takjes verse rozemarijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels worcestersaus
  • een klein bosje verse bladpeterselie

Bereiden

Zet een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Zet de schijf voor dunne plakjes in de keukenmachine.

Doe het gehakt in een grote koekenpan en maak het met een houten lepel rul. Doe er 1 theelepel zout en 1 theelepel peper bij en sprenkel er wat olijfolie over. Pluk er de tijmblaadjes over en bak het gehakt al roerend goudbruin.

Pel de rode ui en hak hem fijn. Maak de wortels en bleekselderij schoon, snijd ze in de keukenmachine in plakjes en zet ze even aan de kant. Pluk wanneer het gehakt goudbruin is de blaadjes rozemarijn en doe ze in de pan. Doe er de geperste teentjes knoflook en de worcestersaus bij. Roer goed, laat het mengsel even bakken, doe er dan de gesneden groente bij en roer alles nog een keer goed door elkaar. Draai het vuur iets lager en vergeet niet om alles regelmatig door elkaar te blijven husselen.

Snijd de peterselie fijn, houd een paar blaadjes apart en doe de rest bij de hachee in de pan. Proef of hij voldoende op smaak is en schep hem op een mooie, grote serveerschaal.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: supersnelle hachee met rundergehakt' is afkomstig uit het kookboek...

Jamie in 30 minuten

Jamie Oliver

Jamie laat zien dat je binnen 30 minuten een fantastische, complete en verse maaltijd op tafel kunt zetten. 'Jamie in 30 minuten' bewijst dat dat met een paar handige... lees verder

© Kosmos Uitgevers. Beeld: David Loftus

Waardeer dit recept (43 stemmen)

Hachee recept tips

Reacties op dit recept

  • EllenEn wie maakt binnen dat halve uur ook mijn keukenmachine schoon? Dit is al het tweede recept van 30 minuten dat een keukenmachine gebruikt. Bespaart tijd bij het snijden, maar levert aan het einde een tijdrovende schoonmaakklus op. Niet helemaal eerlijk dus die 30 minuten. Wel leuke recepten ondanks dat dit niets met hachee te maken heeft volgens mij.

    reageren

  • RinieHallo Ellen, je kan de groenten ook met een kaasschaaf of mandoline snijden, even afspoelen en klaar is Ellen. Succes, groetjes Rinie.

    reageren

  • MagretAls je een snelkookpan gebruikt, kun je ook een traditionele hachee snel klaarmaken, wel zo lekker!

    reageren

  • Ritahallo Rinie. Mag ik je vragen wat een mandoline is? Ik neem aan dat je geen muziekinstrument bedoelt. groetjes Rita.

    • henkZe bedoelt een mandoline rasp. Even googelen en je krijgt een heleboel modellen. Denk dat iedereen er wel een in huis heeft.

    reageren

  • AnnemieWaarom groenten snijden in een keukenmachine? Ik snijd altijd alles met de hand. Gaat net zo snel en geen extra schoonmaak van de keukenmachine nodig.

    reageren

  • pascaleIs dit klaar te maken voor met pâtes te eten? Of puree?

    reageren

  • HenriëtMet rijst? Aardappelen?

    • redactie okoko receptenJamie serveert in 'Jamie in 30 minuten' de hachee met een gepofte aardappel. Zelf combineren we hachee liever met gekookte aardappelen.

    reageren

  • juliaDie paar worteltjes en 1 rode ui kan je best met de hand snijden.

    reageren

  • AnnekeIk kan hier geen hachee in vinden... 1 uitje maar?

    reageren

  • JeroenSmaakte lekker met gekookte aardappelen.

    reageren

  • koos@ Ellen: Je kan ook gewoon een scherp mes gebruiken. Beetje snijtechniek opdoen en dan werkt het nog sneller ook.

    reageren

  • DieuwertjeHij maakt ook paella hahaha zonder dat het paella is.

    reageren

  • OttoEen hachee recept zonder uien, dat kan alleen een Jamie Oliver verzinnen. De scheidslijn tussen kok en clown wordt steeds dunner...

    reageren

  • MarianEr zit toch een rode ui in. Even goed lezen.

    reageren