Klassieke hachee

  • 4 personen
  • 180 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 750 g doorregen runderlappen of lamslappen, in dobbelstenen
  • 500 g uien, in ringen
  • 1½ eetlepel bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels

Bereiden

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak de ui al omscheppend 3 minuten mee. Strooi de bloem erover, schep alles goed om en laat nog 3 minuten op een laag vuur bakken.

Voeg de bouillon, de azijn, de laurier en de kruidnagels toe en stoof het vlees in 2½ tot 3 uur helemaal gaar. Neem de laurier en de kruidnagels uit de pan.

Lekker met gekookte aardappelen en rodekool met appeltjes of stoofpeertjes.

Tip

Er wordt vaak een verkruimelde plak ontbijtkoek aan toegevoegd. Hierdoor krijg je een mooie gebonden saus en het geeft een lekker smaakje aan de hachee.

Kookboek

Het recept 'Klassieke hachee' is afkomstig uit het kookboek...

Deliciously Dutch

Marijke Sterk

Speciaal voor al die Hollanders met heimwee naar moeders pot én voor alle niet-Hollanders die ook de geneugten van bitterballen en erwtensoep willen leren... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Hachee recept tips

Reacties op dit recept

  • GerardWanneer doe je de uien er bij?

    • MirnaJe voegt de uien toe meteen nadat je het vlees bruin hebt gebakken. Dit is trouwens een prima hachee recept dat erg lijkt op het recept dat ik van mijn moeder heb geleerd.

    reageren