Full English breakfast in burgervorm

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Ontbijt
  • Engels
  • Vlees

Ingrediënten

  • olie om te bakken
  • 2 plakken cheddar
  • 4 langwerpige plakken ontbijtspek
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 200 g witte bonen in tomatensaus
  • 2 beschuitbollen
  • voor de hamburgers
  • 300 g half-om-half-gehakt
  • 1 rood uitje, gesnipperd
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel paneermeel

Bereiden

Kneed alle ingrediënten voor de burgers goed door elkaar met peper en zout naar smaak en maak er 2 burgers van. Verhit een koekenpan met olie en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Leg op het laatst op elke hamburger een plak cheddar en doe het deksel even kort op de pan om de kaas te smelten.

Bak ondertussen in een ander pannetje de plakjes ontbijtspek krokant en laat even uitlekken op keukenpapier. Snijd de tomaat in plakken en bak de eieren als spiegeleieren. Verwarm de bonen in tomatensaus in een steelpannetje of bak ze even op in hetzelfde pannetje waar je het ontbijtspek in hebt bereid.

Pak twee borden, snijd de beschuitbollen doormidden en leg op elk bord één helft. Doe hierop een flinke eetlepel van de bonen in tomatensaus. Leg daarop een hamburger en bedek met een plak tomaat, een gebakken ei en als laatste de plakken ontbijtspek.

Als je de ontbijtburger zo nog niet rijk genoeg vindt, kun je er natuurlijk extra saus (mayonaise, tomatenketchup, curry) bij serveren. Ook lekker: vervang de cheddar door blauwe kaas en bak er nog wat champignons en uitjes bij.

Opmerking

Beschuitbollen zijn niet overal even makkelijk te verkrijgen, maar je kunt ook prima een ander lekker broodje gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Full English breakfast in burgervorm' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke chaos

Simone van den Berg

Geen dag is hetzelfde in het chaotische leven van foodfotograaf en -blogger Simone en uit die heerlijke chaos is dit kookboek ontstaan. Van gezond tot decadent en... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Hamburger recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!