Tartaar met blauwe kaas en walnoten

  • 1 persoon
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 180 g mager rundvlees van het mes of rundergehakt
  • 75 g bleu d'Auvergne
  • 6-10 walnoten
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel gehakte cornichon
  • 1 eetlepel fijngehakte sjalot
  • 1 eidooier

Bereiden

Snijd het vlees in blokjes of koop rundergehakt bij de slager.

Snijd de blauwe kaas in blokjes. Kraak de walnoten (houd er een paar apart).

Meng het vlees in een mengkom met de ketchup, de cornichon, de sjalot, de eidooier en de gehakte noten. Voeg de blauwe kaas toe. Meng opnieuw.

Serveer het tartaarmengsel met behulp van een serveerring in een cirkel of schep het direct op het bord. Garneer met een paar gepelde walnoten.

Opmerking

Er zijn maar weinig Franse kazen waar walnoot lekker bij is, maar de combinatie van bleu d'Auvergne met walnoot smaakt uitstekend. De bittere walnootsmaak wordt door het vet van de kaas verzacht. Garneer de tartaar met walnoten of leg ze als versiering op het bord.

Kookboek

Het recept 'Tartaar met blauwe kaas en walnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Tartaar van het mes

Jean-Guillaume Dufour

Rauw of even aangebakken: tartaargerechten zijn een echte delicatesse. Alle recepten in dit boek zijn afkomstig van de Parijse restaurantketen Les Tontons... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tartaar recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!