Tartaar recepten
-
tip
Klassieke steak tartaar
Vlees, 15 min 6,3
-
tip
Mediterrane kalfstartaar
Vlees, 15 min 7,7
-
Klassiek gebakken tartaar
Vlees, 15 min 8,5
-
Op de plank gerookte rundertartaar van de barbecue
Vlees, 30 min 7,5
-
Steak tartare en worteltartaar
Vlees, 15 min 7,5
-
Tartaar met blauwe kaas en walnoten
Vlees, 15 min 7,5
Zie ook
Tartaar
Tartaar wordt gewoonlijk gemaakt met mals rundvlees (puristen houden vol dat het gehakte paardenbiefstuk moet zijn). Het vlees wordt gemalen en rauw opgediend met bovenop in het midden een eidooier (soms in een halve eierschaal). Rond het vlees staan condimenten: kappertjes, gehakte peterselie, gehakte ui en/of sjalot, sauce anglaise, tabasco en olie. Wanneer er wat olie door het vlees is gekneed, heet het gerecht ook wel filet américain.
Steak tartare
Neem 150-200 g rundvlees (dikke lende, dunne lende of spierstuk) en maal het of laat het malen. Breng het met peper, zout, wat cayennepeper en een paar druppels worcestersaus of tabasco op smaak. Vorm er een afgeplatte bal van, leg die op een bord en maak een kuiltje in het midden. Breek daarin 1 rauw ei. Schik rond het vlees vier bergjes: 2 afgestreken dessertlepels gesnipperde ui, 1 theelepel uitgelekte kappertjes, een flinke hand fijngehakte peterselie en wat gesnipperde sjalot. Geef er tomatenketchup, olijfolie en worcestersaus bij.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique ]
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]