Babi ketjap (varkensvlees in een milde ketjapsaus)

  • 4 personen
  • 95 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 300 g hamlapjes, in kleine blokjes gesneden
  • 300 g speklapjes, in kleine blokjes gesneden
  • 250 ml ketjap manis
  • 2 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 150 g doperwtjes (diepvries)

Bereiden

Verhit de olie in een grote pan en bak uisnippers en knoflook op matig vuur glazig.

Zet het vuur hoog, schep de vleesblokjes in de pan en bak ze rondom bruin. Schenk de ketjap erbij, zet het vuur laag en laat het vlees in ca. 1 uur zachtjes gaar sudderen.

Schep de aardappelblokjes en de doperwten erbij en laat alles nog 10- 15 minuten garen. Roer er als het gerecht te droog wordt een scheutje water door.

Lekker met witte rijst en komkommersla.

Kookboek

Het recept 'Babi ketjap (varkensvlees in een milde ketjapsaus)' is afkomstig uit het kookboek...

Boekoe Kita - midprice editie

Mirjam van der Rijst & Harold Pereira

90 authentieke Indische recepten, vaak al vele generaties oud. In de loop der jaren gaven kinderen en kleinkinderen, ver van hun thuisland, deze recepten soms een eigen twist. Elke familie ontwikkelde zo haar eigen voorkeuren. Maak kennis met deze 11 families... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Harold Pereira

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Varkensvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!