Op zoek naar de perfectie I

Heston Blumenthal is een van de beroemdste chef-koks ter wereld. Hij heeft naam gemaakt met originele - en volgens sommigen bizarre - gerechten als Slakkenpap en In stikstof gepocheerd roerei met baconroomijs. Deze en andere gerechten worden geserveerd in zijn internationaal vermaard restaurant The Fat Duck. Toch besloot Heston dat het tijd was om terug te gaan naar zijn wortels. Hij wilde al zijn creatieve talenten richten op het opnieuw uitvinden van enkele van de bekendste en vaak heel slecht bereide klassieke Britse schotels. Om dat te kunnen doen, reisde hij de wereld af op zoek naar 'perfecte' versies van acht gerechten die de ruggengraat vormen van het Britse culinaire erfgoed: Gebraden kip met geroosterde aardappels, Pizza, Worstjes met puree, Biefstuk, Spaghetti bolognese, Vis met friet, Schwarzwäldertaart en Suikerstrooptaart met roomijs. Ieders opvatting van 'perfectie' is anders. Daarom interviewde Heston deskundigen en koks en gebruikte ook zijn eigen culinaire en wetenschappelijke onderzoeken om uit te vinden waarom deze klassieke gerechten zo fantastisch zijn. Hij onderzoekt de oorsprong van elk gerecht, hoe en waar de beste ingrediënten te vinden zijn, en natuurlijk alle verschillende manieren om ze tot in de perfectie te bereiden. Daarbij geeft hij allerlei culinaire tips van onschatbare waarde: van zaken als hoe je aardappels snijdt voor onberispelijke friet en wat de kenmerken zijn van het allerbeste rundvlees, tot de geheime ingrediënten die in de perfecte spaghetti bolognese zitten.
AuteurHeston Blumenthal
UitgeverijGood Cook
- Hardcover
- 320 pagina's
- ISBN 9789073191495
Alle Kookboeken van Good Cook
-
Dip in
Sonali Shah
'Dip in' biedt 80 internationale en verrassende spreads, dipsauzen & meer voor elke gelegenheid: bij de lunch, barbecue of feestje; als snack of bijgerecht en zelfs volledige maaltijden door meerdere dips samen te stellen. Skordalia, de fluweelzachte... bekijk 'Dip in'
-
Thai Made Easy
Yui Miles
De in Bangkok geboren en getogen Yui Miles laat zien dat de Thaise keuken niet ingewikkeld hoeft te zijn en presenteert in 'Thai Made Easy' recepten die iedereen makkelijk kan volgen. De meeste gerechten kun je binnen een half uur... bekijk 'Thai Made Easy'
-
Pizza Volume 01
Tom Gozney
Leer perfecte pizza's maken met 'Pizza Volume 01'. Maak echt goed deeg en ga aan de slag met de receptuur van de beste pizzabakkers ter wereld: maak pizza cacio e pepe van Daniele Uditi of dé pizza bianca van Frank Pinello... bekijk 'Pizza Volume 01'
-
The Curry Guy Airfryer
Dan Toombs
Ooit gedacht dat Indiase curry's, tandoorigerechten en andere Indiase lekkernijen ook met de airfryer bereid kunnen worden? Dan Toombs, a.k.a. The Curry Guy, laat zien hoe je je favoriete Indiase gerechten met de airfryer maakt... bekijk 'The Curry Guy Airfryer'
-
Tapas de Verduras
Johan Björkman
Met groenten in de hoofdrol biedt 'Tapas de Verduras' meer dan 90 vegetarische tapas: serveer een keur aan gerechtjes op een zwoele zomerse dag en je maakt iedereen blij. 'Tapas de Verduras' biedt klassiekers als patatas bravas en tortilla Española... bekijk 'Tapas de Verduras'
-
Hokkaido
Tim Anderson
Reis mee met Tim Anderson naar het noordelijkst gelegen eiland van Japan: Hokkaido. 'Hokkaido' biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten, desserts en snacks, maar geeft ook per regio of stad de lokale, culinaire hoogtepunten... bekijk 'Hokkaido'
-
No Halfway Cooks
Jody Franz & Stan Beaujean
Écht goed Aziatisch geïnspireerd comfort food. Wie wordt er niet gelukkig van? In 'No Halfway Cooks' krijg je een kijkje in de keuken van Don's Noodle Shop, van Jody & Stan. Goed eten is genieten en creëert mooie herinneringen met vrienden... bekijk 'No Halfway Cooks'
-
Een ode aan salades
Alice Zaslavsky
De groentekoningin is terug met 'Een ode aan salades'. Ingedeeld op warmere en koelere dagen geeft Alice onweerstaanbare salades voor elke gelegenheid: lunch, diner en barbecuefeest. Elke salade kun je combineren met andere... bekijk 'Een ode aan salades'
-
Maaltijdsoep
Emily Ezekiel
Met 101 recepten, variërend van een hartige ribolita in de koude wintermaanden of een verkoelende komkommersoep op een warme zomerdag, volgt 'Maaltijdsoep' de seizoenen. Langzaam of snel, voor jezelf of voor een grotere groep... bekijk 'Maaltijdsoep'
-
Puur aardappel
Poppy O'Toole
Potato Queen Poppy O'Toole lift de aardappel naar een hoger niveau en presenteert gerechten zoals je ze niet eerder hebt gezien. Of het nu om puree en geroosterde aardappels gaat of om Franse klassiekers zoals tartiflette en aligot... bekijk 'Puur aardappel'