Aardappelen met rozemarijn uit de oven

  • 4 personen
  • 65 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen, in blokjes van ca. 2½ cm
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote handvol verse rozemarijn, grof gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe alle ingrediënten in een grote kom, breng goed op smaak met zout en peper en vermeng alles.

Spreid de aardappelen uit over een licht ingevette bakplaat en bak ze 45-50 minuten, tot de aardappelen goudbruin en gaar zijn. Keer de aardappelen 2-3 maal tijdens het bakken, zodat ze rondom bruin worden.

Schep de aardappelen in een voorverwarmde schaal en serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Aardappelen met rozemarijn uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Italian kookboek

Jennifer Donovan

Het geheim van de Italiaanse keuken is een-voud. De fijne kneepjes ervan zijn makkelijk te leren aan de hand van dit basiskookboek. In deel 1 worden de grondslagen... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (21 stemmen)

Aardappelen oven recept tips

Reacties op dit recept

  • MarjanLekker recept! Ik vond het alleen een beetje weinig voor 4 personen.

    reageren