Geroosterde aardappelen met knoflook en balsamico

  • 6 personen
  • 90 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 3 takjes verse rozemarijn van ca. 7 cm lang, of 1½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • 9 middelgrote vaste aardappelen als Opperdoes of Nicola (ca. 1¼ kg), in stukken van ca. 3 cm gesneden
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Bereiden

Doe de olijfolie en knoflook in een kleine pan, zet op een laag vuur en verhit tot de knoflook goudgeel begint te worden. Laat niet bruin worden. Neem de pan van het vuur en doe er de rozemarijn in. Dek de pan af en laat de inhoud 30 minuten trekken.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de olie over in een braadslee die groot genoeg is om de aardappelen naast elkaar te kunnen bevatten. Doe er de stukken aardappel, 1 theelepel zout en ¼ theelepel versgemalen zwarte peper in en schep alles goed om. Zet de braadslee ca. 50 minuten in het bovenste deel van de oven tot de stukken aardappel gaar zijn. Schud de slee af en toe en keer de stukken aardappel, zodat ze rondom bruin en knapperig worden. Sprenkel er de azijn over en schep weer goed om. Zet de braadslee nog 5 minuten in de oven. Dien onmiddellijk op.

Variatietip

In plaats van de olijfolie kun je een paar eetlepels uitgebakken niervet of ganzenvet gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde aardappelen met knoflook en balsamico' is afkomstig uit het kookboek...

Het balsamico-azijn kookboek

Meesha Halm

Door zijn volle smaak en karakteristieke intensiteit is balsamico-azijn voor fijnproevers niet meer uit de kookkunst weg te denken. Met dit kookboek kunt u nu in... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Aardappelen oven recept tips

Reacties op dit recept

  • ChristianVariatietip: in plaats van de olijfolie kun je een paar eetlepels uitgebakken niervet of ganzenvet gebruiken. Of ghee, smen etc. verkrijgbaar bij de natuurwinkels en/of bij de Marokkaanse / Turkse winkels.

    reageren