Brownies met specerijen en zure room
- 20 brownies
- 45 min
- waardering 7,9
- Gebak
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade van goede kwaliteit
- 100 g ongezouten boter
- 4 grote scharreleieren
- 200 g fijne kristalsuiker
- 100 g bloem
- ¼ theelepel kaneelpoeder
- ½ theelepel gemberpoeder
- 3 eetlepels zure room
- chocoladereep van 50 g met stukjes gember, gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 ºC, gasoven stand 4. Breek de pure chocola boven een hittebestendige mengkom in stukjes en voeg de boter toe. Zet de kom op een pan met kokend water en laat onder regelmatig roeren langzaam smelten. Neem de kom van de pan en zet weg.
Breek de eieren boven de kom van een elektrische mixer en klop met de suiker tot een dikke massa die op een mousse lijkt. Klop het gesmolten chocolademengsel erdoor.
Zeef de bloem en specerijen boven de kom en meng goed door de massa. Roer er dan de zure room door, gevolgd door de stukjes pure chocolade met gember. Schep het beslag in het ingevette en met bakpapier beklede blik en strijk de bovenkant glad.
Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot een houten prikker die je halverwege het midden en de rand van de bakvorm steekt er nagenoeg schoon weer uitkomt. Neem het blik uit de oven.
Laat eerst afkoelen en haal de brownies dan pas uit het blik. Verdeel in 20 stukken. Bewaar de brownies in een luchtdichte doos en consumeer binnen vijf dagen.
Extra benodigd
Handmixer, browniebakvorm (20,5 x 25,5 cm), ingevet en met bakpapier bekleed
Opmerking
Gember en chocolade laten zich geweldig combineren. In deze donkere chocoladebrownies wordt zeer pure chocolade van goede kwaliteit verwerkt die gekristalliseerde gemberstukjes bevat. De zweem van specerijen en de heerlijke combinatie met frisse zure room maken deze brownies extra bijzonder.
Kookboek
Het recept 'Brownies met specerijen en zure room' is afkomstig uit het kookboek...
Brownies
Linda Collister
'Brownies' is een smulboek vol heerlijke recepten op basis van het allerlekkerste ingrediënt: chocolade. Het water zal je ervan in de mond lopen. Is brownies... lees verder
© Uitgeverij Becht