No bake mojito cheesecake

  • 8 personen
  • 60 min
  • waardering 5,7
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de bodem
  • 250 g gemberkoekjes
  • 75 g boter
  • voor het cheesecakebeslag
  • 100 ml slagroom
  • 2 takjes verse munt
  • 600 g mon chou
  • 100 g poedersuiker
  • 50 ml rum
  • 2 zakjes Klop-Fix
  • voor de munt-limoenroom
  • 250 ml slagroom
  • 2 takjes munt
  • rasp van 1 limoen
  • 50 g poedersuiker
  • 125 g mascarpone
  • ½ zakje Klop-Fix
  • ter decoratie
  • gemberkoekjes, verkruimeld
  • partjes limoen
  • verse muntblaadjes

Bereiden

Bekleed de springvorm volledig met bakpapier.

Maal de gemberkoekjes in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter en roer goed door. Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

Doe de slagroom in een pannetje en leg hier de takjes munt in. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur uit zodra de slagroom kookt en laat de slagroom volledig afkoelen. Haal daarna de takjes munt uit de pan.

Klop de mon chou samen met het poedersuiker luchtig. Voeg dan de rum, muntroom en zakjes Klop-Fix toe. Klop het geheel tot het lijkt op stijfgeklopte slagroom.

Stort het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de cheesecake een hele nacht in de koelkast opstijven.

Maak de volgende dag de munt-limoenroom. Verwarm hiervoor eerst weer de slagroom met de munt in een pannetje en laat de room volledig afkoelen.

Klop de afgekoelde slagroom met de rest van de ingrediënten op. Spuit toefjes van de munt-limoenroom over de bovenkant van de cheesecake en garneer de taart met verkruimelde gemberkoekjes, partjes limoen en verse muntblaadjes.

Extra benodigd

Springvorm (Ø20 cm), bakpapier, foodprocessor

Opmerking

'Ik kan me nog herinneren dat manlief Tim voor zijn 17e verjaardag een cadeauset kreeg waar hij mojito's mee kon maken. Hartstikke leuk natuurlijk maar die set hebben we nooit gebruikt. Het maken van cocktails is niet zo aan mij besteed - ik drink ze liever - maar het omtoveren van cocktails in lekkere taart- of cakerecepten wel. Deze mojito cheesecake moet je echt proberen in de zomer, zo ontzettend fris en zo heerlijk. Bijvoorbeeld als alternatief voor een ijsje na de barbecue. Elk mojito liefhebbend persoon likt zijn vingers af bij deze cheesecake.' - Sabine Koning

Het recept 'No bake mojito cheesecake' is afkomstig uit het kookboek Cheesecake van Sabine Koning. © Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Cheesecake recept tips

Reacties op dit recept

  • KirstenLijkt me heerlijk alleen reageer ik niet goed op klopfix. Kan ik daar gelatine voor gebruiken??? Ik hoor het graag. Alvast bedankt.

    reageren