Hartige bietentaart met rabarber

  • 4 personen
  • 75 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 rode uien, in ringen
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 5 g tijmblaadjes
  • 4 bieten, gekookt en geraspt
  • 400 g rabarber, in reepjes
  • olijfolie
  • voor de notentaartbodem
  • 200 g onbewerkte noten, fijngehakt
  • 200 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels (plantaardige) melk
  • 1 mespunt zout

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Maak eerst de notentaartbodem. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een beslagkom en kneed tot een egaal deeg. Druk het deeg in een medium ingevette springvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem en de randen.

Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 15 minuten in de oven. Haal de bodem uit de oven.

Verhit voor de vulling wat olie in de stoofpan en fruit de rode ui glazig. Voeg de suiker, 150 ml water en de tijm toe en breng aan de kook. Laat de uien pruttelen totdat het water is verdampt.

Voeg de bieten en rabarber toe aan de pan met uien en stoof 5 minuten op laag vuur mee.

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schep het mengsel op de notentaartbodem en bak de taart in 30 minuten goudbruin.

Haal de bietentaart uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voor je hem voorzichtig uit de springvorm haalt. Snijd de taart in punten en verdeel over de borden.

Extra benodigd

Springvorm

Opmerking

'Mijn passie voor koken begon met... taarten bakken! Appeltaart, chocoladetaart en rabarbertaart. Ik kon de recepten dromen en maakte ze wekelijks. De hele buurt werd getrakteerd op taart en ik bakte lekker door. Inmiddels is mijn liefde voor zoete baksels verdwenen, maar een goede rabarbertaart maken kan ik nog steeds. Nu gecombineerd met rode bietjes!' - Isabel Boerdam

Het recept 'Hartige bietentaart met rabarber' is afkomstig uit het kookboek Vegabijbel van Isabel Boerdam. © Carrera Culinair

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Hartige taart recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!