Kaneelkoekjes

  • 40 koekjes
  • 25 min
  • waardering 8,3
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 ei
  • 125 g boter, in kleine stukjes

Bereiden

Meng in een kom of in de keukenmachine de bloem met een snufje zout, de suiker, het kaneel, het ei en de boter tot een soepel deeg. Voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er met een uitsteekvormpje of glas koekjes uit.

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 °C in ca. 10 minuten mooi bruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Bron

Het recept 'Kaneelkoekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Nina Esk | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Koekjes recept tips

Reacties op dit recept

  • draakjeHeerlijke en makkelijke koekjes :P Ik heb ze niet uitgerold, maar gewoon in de hand bolletjes gedraaid en plat gedrukt, dus had er minder uit dit recept :) Wie van kaneel houdt, vindt dit zeker lekker :D

    reageren

  • dolfHet beste kan je wat extra kaneel toevoegen, want die proefde een vriendin en ik niet heel erg & ik zou de koekjes niet te dun maken. Voor de rest zijn ze prima.

    reageren

  • NathalieHeel gemakkelijk gemaakt en ze waren snel klaar :). De koekjes zijn super lekker!

    reageren

  • KayleeHeerlijke koekjes, alleen de eerste keer volgens recept gemaakt proefde ik de kaneel niet. De tweede keer heb ik 2 eetlepels kaneel gedaan en proefde ik het nog steeds niet... Doe ik iets fout? Verder prima koekjes maar dus niet kaneel-achtig voor mij. En bij mij moesten de koekjes minimaal 15 minuten in de oven. De tweede keer waren ze dus al lekkerder naar mijn mening.

    reageren