Chocoladekoekjes recepten
-
tip
Klassieke chocolate chip cookies
Vegetarisch, 25 min 7,7
-
tip
Chocoladekoekjes met stukjes chocolade
Vegetarisch, 45 min 7,7
-
Chocoladekoekjes
Vegetarisch, 30 min 8,0
-
Chocoladekoekjes met dubbele chocolade
Vegetarisch, 40 min 7,5
-
Chocoladekoekjes met frambozen
Vegetarisch, 20 min 8,1
-
Chocoladekoekjes met hazelnootpasta
Vegetarisch, 35 min 8,3
-
Chocoladekoekjes met twee soorten chocolade
Vegetarisch, 25 min 6,8
-
Chocoladekoekjes met zeezout
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Dubbeldikke chocolate chip cookies met miso-walnoten
Vegetarisch, 70 min 8,5
-
Dubbele chocoladekoekjes
Vegetarisch, 45 min 8,6
-
Nigella Lawson: dubbele chocoladekoekjes met pompoenpitten
Vegetarisch, 30 min 7,5
-
Triple chocolate chip koeken
Vegetarisch, 30 min 8,5
-
XL Chocolate chip cookies
Vegetarisch, 35 min 8,5
Zie ook
Chocoladekoekjes
Zeef 225 g bloem met 5 g bakpoeder en 2 g natriumbicarbonaat. Snijd 150 g boter in blokjes en draai er in de keukenmachine een romige massa van. Voeg 240 g bruine rietsuiker en 5 g fleur de sel toe. Zet de machine weer aan totdat de suiker door de boter is opgenomen. Voeg 1½ ei toe. Zet de machine opnieuw 3 minuten aan. Hak 120 g pecannoten grof. Snijd 240 g pure chocolade (70% cacaobestanddelen) in kleine stukjes. Doe de chocolade, de noten en de bloem bij de botermassa en meng opnieuw 2-3 minuten. Maak van het deeg een bal en vorm er op bakpapier een nette rol met een doorsnee van 6 cm van. Leg hem 2 uur in de koelkast. Verhit de oven tot 170 °C. Haal de deegrol uit de koelkast en snijd hem in plakjes van 1 cm dik. Leg een aantal plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze 12 minuten in de oven. Herhaal dat totdat al het deeg is opgebruikt. Laat ze op een rooster afkoelen.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Thirteen | Shutterstock.com ]