Shortbread koekjes

  • 12 stuks
  • 30 min
  • waardering 6,8
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 175 g bloem
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 110 g zachte boter
  • fijne kristalsuiker om te bestrooien

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C, gasovenstand 4.

Zeef de bloem met een snufje zout in een kom en roer de suiker erdoor.

Snijd de boter in blokjes en kneed dit luchtig samen met de bloem totdat je een deegbal hebt.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ½ cm dik. Steek rondjes uit van 6 cm doorsnede en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Bak in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. De koekjes horen lichtgeel te zijn.

Haal uit de oven en bestrooi de nog warme koekjes met wat fijne kristalsuiker. Laat op een rek afkoelen.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Shortbread koekjes' is afkomstig uit het kookboek...

High tea vintage

Carolyn Caldicott

'High tea vintage' biedt veel inspiratie voor een vintage theepartijtje. Leer hoe je het perfecte kopje thee maakt en al het lekkers dat erbij hoort: scones... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Koekjes recept tips

Reacties op dit recept

  • HenkieDeze koekjes zijn lekker, maar de structuur ervan wordt (vind ik) toch een stukje lekkerder als je voor een deel maismeel gebruikt.

    reageren