Kaneelkoekjes met pinda's

  • 50 koekjes
  • 25 min
  • waardering 7,3
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 175 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 200 g bloem
  • 175 g ongezouten pinda's, grof gehakt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels cacao

Voorbereiden

Roer de boter, de suiker, de vanillesuiker en de eidooier door elkaar tot het een schuimig mengsel wordt. Voeg 1 snufje zout, het kaneelpoeder, de bloem, ¾ van de pinda's (ongeveer 130 g), het bakpoeder en de cacao toe. Meng alles door elkaar.

Vorm er een worst van en rol deze door de resterende pinda's. Wikkel de worst in plasticfolie en leg hem minstens 1 uur in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de rol in plakjes. Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 12 minuten in de oven.

Extra benodigd

Plasticfolie, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Kaneelkoekjes met pinda's' is afkomstig uit het kookboek...

Kleine koekjes

Ilona Chovancova

Zelfgebakken zandkoekjes, krakelingen, speculaasjes, biscotti of schuimpjes: in dit heerlijke bakboekje vind je dertig koekjes-recepten die heel goed van... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Koekjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!