Griekse puddingbroodjes (bougatsa)

  • 10 stuks
  • 30 min
  • waardering 8,3
  • Ontbijt
  • Grieks
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 5 vellen bladerdeeg (12 x 12 cm)
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 25 g maiszetmeel
  • 25 g tarwebloem
  • 100 g suiker
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • poedersuiker
  • kaneelpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Halveer de vellen bladerdeeg tot 6 x 12 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de stukken bladerdeeg op. Bak ze 15 minuten in de oven.

Breng 400 ml melk met het vanillestokje aan de kook.

Doe de resterende 100 ml melk in een kom, samen met het maiszetmeel, de bloem en de suiker. Klop goed los met de garde.

Haal het vanillestokje uit de melk, schraap het merg eruit en houd dit apart.

Giet het mengsel bij de warme melk en voeg de boter en het ei toe. Blijf goed roeren tot het geheel begint te binden. Doe er dan het vanillemerg bij en roer nog eens om.

Dek de pudding af met een stukje plasticfolie zodat er geen vel op komt en laat afkoelen.

Snijd de stukken bladerdeeg met een kartelmes horizontaal doormidden. Bedek een helft met pudding en leg er de tweede helft op. Bestrooi de gebakjes met poedersuiker en kaneelpoeder.

Extra benodigd

Bakpapier, plasticfolie

Opmerking

Dit is het favoriete ontbijt van de Grieken. Het gebakje wordt eigenlijk met filodeeg gemaakt, maar deze versie is gemakkelijk en snel!

Kookboek

Het recept 'Griekse puddingbroodjes (bougatsa)' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn Griekse keuken

Efgenia Karampatakis

Efgenia Karampatakis van restaurant Orestis in Genk neemt ons mee naar Thracië, waar haar familie vandaan komt. Zij laat ons kennismaken met de... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • FreddyIk vond het een heerlijk dessert om bij de koffie of groot bezoek te geven.

    reageren

  • NenadDit is geen bougatza

    • wes pothoven ankejawel djonnie

    reageren