Sinaasappelsavarin

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • boter, om in te vetten
  • 90 g bloem
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 6 eetlepels lichte plantaardige olie
  • 4 eieren
  • sap en geraspte schil van 3 sinaasappels, zonder waslaag
  • 1 sinaasappel, zonder waslaag

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C / gasstand 3 en vet een ring- of savarinvorm van 20 cm in met boter.

Meng bloem, bakpoeder en suiker in een kom, maak een kuiltje en schenk hier de olie in, samen met 2 eieren en de sinaasappelrasp. Klop stevig tot een glad beslag. Voeg de 2 resterende eieren toe en klop weer glad. Vul de bakvorm voor twee derde met het beslag.

Bak 20 minuten tot de cake goudbruin is, verhoog dan de oventemperatuur tot 200 °C / gasstand 6 en bak nog eens 10 minuten. Bestrijk de savarin als deze nog in de bakvorm zit met het sinaasappelsap. Haal de cake uit de vorm en garneer met de sinaasappelschil of partjes van een hele sinaasappel.

Extra benodigd

Ringvorm of savarinvorm (Ø 20 cm)

Kookboek

Het recept 'Sinaasappelsavarin' is afkomstig uit het kookboek...

Tarte Tatin

Ginette Mathiot

Biscuits, brioches, macarons, madeleines, meringues, petits fours, savarins, soufflés, of een Tarte Tatin moeilijk te maken? Zelfs het meest complexe Franse gebak... lees verder

© Unieboek Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!