Twix-shortbread met zoete aardappel

  • 20 stukjes
  • 30 min
  • waardering 8,3
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de bodem
  • 100 g havervlokken
  • 100 g cashewnoten (ongeroosterd, ongebrand)
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 50 g kokosmeel
  • 10 Medjool dadels, fijngehakt
  • voor de vulling
  • 500 g zoete aardappelen
  • 4 Medjool dadels, fijngehakt
  • voor de topping
  • 100-150 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)

Bereiden

Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes, kook deze gaar in een klein laagje water om de vitaminen en mineralen te behouden en giet af. Knijp de blokjes uit in een keukendoek en laat goed afkoelen.

Verhit 2 eetlepels kokosolie in een kleine sauspan, voeg de havermout toe en bak deze goudbruin en krokant. Combineer in een keukenmachine het havermoutmengsel met cashewnoten, meel, dadels en 1 eetlepel gesmolten kokosolie. Laat de machine draaien tot een soort deeg ontstaat.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en voeg het mengsel toe en verdeel gelijkmatig over de bodem, druk goed aan om het stevig te maken.

Meng voor de vulling de zoete aardappel en dadels in de keukenmachine. Ga net zo lang door tot het een smeuïge, egale massa is geworden. Proef en voeg naar smaak extra dadels toe als je het zoeter wilt hebben. Smeer het mengsel over de haverbodem en strijk de bovenkant glad.

Gebruik een kleine pan op matig vuur om de chocoladetopping te maken. Laat de pure chocolade langzaam smelten in een pannetje, of au bain-marie. Schenk de chocoladesaus gelijkmatig over de zoete-aardappelvulling.

Zet het Twix-shortbread afgedekt in de vriezer gedurende ca. 1 uur en serveer in kleine vierkantjes. Bewaar de restjes (als die er zijn) gekoeld.

Extra benodigd

Keukenmachine, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Twix-shortbread met zoete aardappel' is afkomstig uit het kookboek...

Zoete aardappel

Colette Dike

In 'Zoete aardappel' staan meer dan 30 recepten met deze veelzijdige groente. Met verrassende gerechten, hartig én zoet! De zoete aardappel is niet meer... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!