Glutenvrije pepernoten

  • 50 stuks
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g amandelmeel
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 50 g rietsuiker
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 75 g boter
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1-2 eetlepels melk

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Meng het amandelmeel met het bakpoeder, beide suikers, de speculaaskruiden, een snuf zout en de boter tot een kruimelig deeg.

Voeg dan de melk toe. Dit deeg is wat natter dan normaal pepernotendeeg, maar droogt wat meer uit in de oven door het amandelmeel.

Vorm kleine balletjes ter grootte van een knikker, ongeveer 8 tot 10 gram. Leg ze op een bakplaat en druk een beetje plat. Bak ze in 15 tot 20 minuten gaar (ze moeten nog net een beetje zacht zijn als je ze uit de oven haalt) en laat ze helemaal afkoelen.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Glutenvrije pepernoten' is afkomstig uit het kookboek...

Strooigoed

Anne-Marij de Koning

Miljoenen kleine verleiders rollen jaarlijks van de productieband maar niets is zo leuk als thuis zelf strooigoed maken. Ga met of zonder je kinderen aan de slag en maak de lekkerste pepernoten, muisjes van marsepein en gevuld speculaas... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pepernoten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!