Bloemkoolquiche met bacon

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • voor de bodem
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g bloem
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • voor de vulling
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 g bieslook, fijngesneden
  • 200 g hüttenkäse
  • 4 eieren
  • 3 plakken bacon

Bereiden

Meng voor de bodem de boter, bloem en ½ theelepel zout in een kom. Voeg het ei toe en kneed tot een stevig deeg. Vorm het deeg tot een bal en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit en verdeel het over een taartvorm met een diameter van 22 cm. Prik er met een vork gaatjes in om te voorkomen dat het deeg omhoog komt en bak de bodem 5 minuten op 200 °C.

Meng voor de vulling de bloemkoolroosjes met de olijfolie en bak ze 10 minuten op 200 °C. Laat de bloemkoolroosjes afkoelen.

Meng de bieslook met de hüttenkäse, eieren en 1 theelepel zout.

Verdeel de bloemkoolroosjes over de bodem van de taartvorm en schenk het hüttenkäsemengsel erover. Leg de bacon erop en bak de quiche 18 tot 20 minuten op 180 °C, of tot de bacon knapperig en de vulling gestold is.

Extra benodigd

Vershoudfolie, quichevorm

Opmerking

Een heel eenvoudige bloemkoolquiche. Door de bloemkool voor te garen, wordt de milde smaak versterkt en proef je minder van die normaal wat overheersende bitterheid.

Kookboek

Het recept 'Bloemkoolquiche met bacon' is afkomstig uit het kookboek...

Airfryer kookboek

Peter Friehling

Het imago van de airfryer is de afgelopen periode 180 graden gekanteld: van 'slank' frituuralternatief tot een wonderoventje waarmee je in een relatief korte tijd - en dus energiebesparend - van alles kunt bereiden... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Quiche recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!