Kersentaart

  • 6 personen
  • 50 min
  • waardering 7,8
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 75 g bloem + extra voor het bestuiven
  • 75 g amandelpoeder
  • 75 g suiker
  • 3 eieren
  • 100 g zachte boter + extra om in te vetten
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml melk
  • 50 g rietsuiker
  • 500 g kersen, ontpit

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ronde taartvorm (Ø 26 cm) in met boter en bestuif hem met bloem.

Meng de bloem met het amandelpoeder en de suiker en klop er met een garde de eieren door. Roer vervolgens de boter, vanillesuiker en melk erdoor.

Schep de rietsuiker in een kommetje en rol de kersen door de suiker. Leg de kersen in de taartvorm en giet het beslag eroverheen.

Bak de kersentaart in 30-40 minuten gaar in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant goudbruin gekleurd is en de cake mooi stevig is. Dek de taart eventueel de laatste 5 minuten af met aluminiumfolie.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 26 cm), aluminiumfolie

Het recept 'Kersentaart' is afkomstig uit het kookboek Desserts (fun food serie) van Thea Spierings. © Caplan Books

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Taart recept tips

Reacties op dit recept

  • FransWaar koop ik amandelpoeder?

    reageren

  • AstridAmandelpoeder (of -meel) kun je kopen bij de reform / biologische supermarkt. Je kunt ook zelf amandelen malen.

    reageren