Crostini recepten
-
tip
Crostini met gerookte zalm en citroen-peperroom
Vis, 15 min 7,6
-
tip
Crostini met mozzarella, rauwe ham en truffelcrème
Vlees, 35 min 7,6
-
Crostini met appel, brie en tijm
Vegetarisch, 10 min 7,8
-
Crostini met brie, appel en walnoot
Vegetarisch, 10 min 7,8
-
Crostini met gerookte paling en komkommer
Vis, 15 min 7,5
-
Crostini met gestoomde makreel
Vis, 10 min 7,9
-
Crostini met paling en courgette
Vis, 10 min 7,6
-
Crostini met peer, pecorino en doperwten
Vegetarisch, 10 min 7,8
-
Crostini met rauwe ham en gemarineerde peer
Vlees, 10 min 7,4
-
Crostini met rauwe ham en kruidige perensalsa
Vlees, 20 min 7,6
-
Crostini met tapenade van geroosterde paprika
Vis, 15 min 7,2
-
Crostini met tomaat, ham en courgette
Vlees, 15 min 7,6
-
Crostini met zelfgemaakte wildpaté
Vlees, 110 min 7,9
-
Toscaanse ansjoviscrostini
Vis, 10 min 7,5
Zie ook
Crostini
Crostini (enkelvoud: crostino) worden bestreken met olijfolie en dan in de oven of onder de grill geroosterd of in olijfolie of boter gebakken (bij bruschette is dit precies omgekeerd: eerst roosteren, daarna pas insmeren met olijfolie). Crostini zijn kleiner en eleganter dan bruschette, meer zoals de Franse croutes. In een trattoria zul je een doorgaans een bruschetta krijgen, in een ristorante een crostino. Crostini worden meestal net als bruschette in een grillpan gemaakt, maar je kunt ze ook in de oven knapperig bakken.
Basisrecept crostini
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd een Italiaanse sfilatino, ciabatta of een dun stokbrood in dunne sneetjes, besmeer beide zijden met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Zet de crostini ca. 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een luchtdichte trommel.
[ Bron: 'Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks' | redactie ]
[ Beeld: Stepanek Photography | Shutterstock.com ]