Bruschetta recepten

Zie ook

Bruschetta

Bruschetta

Een bruschetta (meervoud: bruschette) is een snee (boeren)brood die eerst knapperig en enigszins verbrand wordt gebakken en daarna pas wordt ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met olijfolie (bij een crostino is dit precies omgekeerd). In Italië zijn bruschette in november een verwennerij wanneer de nieuw geperste olie er is - de kwaliteit van de olie geeft voor elke bruschetta de doorslag voor een werkelijk bijzondere smaak, gebruik dus de beste extra virgine olijfolie die je kunt vinden. Een bruschetta wordt meestal als voorgerecht geserveerd, maar is ook heel lekker bij bijvoorbeeld vissoep en gebakken kippenlevertjes. Je kunt een bruschetta ook prima beleggen, bijvoorbeeld met prosciutto of tomaat - zie de bovenstaande bruschetta recepten.

Basis recept bruschetta

Grill of rooster 4 dikke sneden stevig (boeren)brood aan beide zijden tot ze licht geroosterd zijn. Wrijf de bovenkant van elke snee in met een gehalveerd teentje knoflook en sprenkel er olijfolie over en beleg elke bruschetta vervolgens naar smaak.

[ Bron: 'Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks' | redactie ]

[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]