Geroosterd brood met chocolade, zout en olijfolie (pan con chocolate)

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 8,5
  • Ontbijt
  • Spaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 sneden witbrood, bijvoorbeeld ciabatta of licht zuurdesembrood
  • 80 g pure chocolade met 70% cacao
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zeezoutvlokken

Bereiden

Rooster het brood zodat het goed wat kleur krijgt zonder aan te branden.

Rasp de chocolade over het nog warme brood, zodat het smelt.

Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met wat verkruimelde zeezoutvlokken.

Opmerking

Hier heb je het, het beste ontbijt ter wereld: desayuno de campeones, een combinatie van chocolade, brood, olijfolie en een beetje zout. Ronduit fantastisch!

Kookboek

Het recept 'Geroosterd brood met chocolade, zout en olijfolie (pan con chocolate)' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas de Verduras

Johan Björkman

Met groenten in de hoofdrol biedt 'Tapas de Verduras' meer dan 90 vegetarische tapas: serveer een keur aan gerechtjes op een zwoele zomerse dag en je maakt iedereen blij. 'Tapas de Verduras' biedt klassiekers als patatas bravas en tortilla Española... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!