
Warme Catalaanse spinaziesalade met rozijnen en pijnboompitten
- 4 personen
- 10 min
- waardering 8,5
- Tapas
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 knoflooktenen, gehalveerd
- 60 g rozijnen
- 50 g pijnboompitten
- 800 g verse spinazie
Bereiden
Verhit de olijfolie en knoflook ongeveer 2 minuten in een pan zodat de olie de smaak van de knoflook krijgt. De knoflook hoeft geen kleur te krijgen.
Voeg de rozijnen en pijnboompitten toe en bak ze al roerend. De pijnboompitten moeten wat kleur krijgen maar mogen niet aanbranden.
Voeg de spinazie toe en roer goed, tot alles gemengd is en de spinazie zacht begint te worden. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
Opmerking
Een salademengsel dat je zo'n beetje overal tegenkomt. Het kan opduiken in empanada's, kroketten, op coca's of zoals hier: gewoon als een warme salade.
Kookboek
Het recept 'Warme Catalaanse spinaziesalade met rozijnen en pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas de Verduras
Johan Björkman
Met groenten in de hoofdrol biedt 'Tapas de Verduras' meer dan 90 vegetarische tapas: serveer een keur aan gerechtjes op een zwoele zomerse dag en je maakt iedereen blij. 'Tapas de Verduras' biedt klassiekers als patatas bravas en tortilla Española... lees verder
© Good Cook